Amfiteatr w Radomiu - minęło 42 lata od jego powstania - i co dalej?

Czy Radom doczeka się  nowoczesnego obiektu - radomskiego  Amfiteatru , z prawdziwego zdarzenia?

Mija  42  rocznica  powstania  Amfiteatru  w Radomiu. To  bardzo  ważna  instytucja  kultury w  naszym  mieście, która łączy bogatą tradycję z nowoczesnością, proponuje szerokie spectrum wydarzeń, kształtuje gusty, „zaraża” kulturą nowe pokolenia.

Amfiteatr  został  wybudowany  w  czynie  społecznym  przez  społeczeństwo  Radomia, a   budowę  zainicjował ówczesny  Prezydent Radomia, Bogdan  Barszczyński.

Dzisiaj  Bogdan Barszczyński  jest  członkiem Zarządu  Nowej  Lewicy  w Radomiu, i  sprawa   Amfiteatru  jest  mu  szczególnie  bliska.  Z  jego  inicjatywy  pytamy  obecnego Prezedenta Radomia , jakie  miasto  ma  plany    dotyczące  Amfiteatru,  jakie  inwestycje  związne z  Amfiteatrem   znajdują  się  w planach  miasta i  jakie  sa  terminy  tych  inwestycji . Czy  Amfiteatr  doczeka  się   renowacji  oraz  zadaszenia, które  było planowane  już  wiele  lat  temu? Te  i  inne  pytania  zadamy  Prezydentowi  Radomia  Radosławowi  Witkowskiemu. Po  otrzymaniu  odpowiedzi  na  nasze  pismo, poinformujemy  o    planach  miasta  na  naszej  stronie www oraz FB.

O Amfiteatrze przypomniała w swoim artykule Redakcja "Co za Dzień". Zapraszamy do lektury ciekawej historii radomskiego Amfiteratru:

Amfiteatr do remontu

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!